Barszcz ukraiński z ciecierzycą
Kategoria: Zupy
Krok 1
Marchew, pietruszkę, seler i por obierz i opłucz, a następnie przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj posiekany por. Wywar gotuj na niewielkim ogniu. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 2
Ugotowaną marchew seler i pietruszkę wyjmij z wywaru, pokrój w kostkę, a następnie wrzuć do gotującej się zupy. Następnie umyj i obierz buraki, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć je do gotującego się wywaru.
Krok 3
Obierz, opłucz i pokrój w kostkę ziemniaki, wrzuć je do gotującej się zupy. Następnie dodaj ciecierzycę – gotuj wszystko razem przez około 15/20 minut.
Krok 4
Do gotowej juz zupy, wlej 50 ml śmietanki, a także dopraw zupę do smaku pieprzem i solą. Przy podawaniu dodaj posiekany koperek.