Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Chinkali – gruzińskie pierożki

Kategoria: Obiady
Krok 1

Ciasto:

Wszystkie składniki na ciasto (mąka, 3/4 szklanki ciepłej wody i dużą szczyptę soli) mieszamy dokładnie razem i zagniatamy na jednolitą masę.

Dobra praktyka

Kiedy zagnieciesz ciasto włóż je do lodówki na około 15 minut.

Krok 2

Farsz:

Cebulkę szatkujemy, podsmażamy i dodajemy resztę składników (mięso wołowe, wieprzowe, sól, pieprz, kolendrę i czosnek przeciśnięty przez praskę) oprócz bulionu – mieszamy dokładnie.

Krok 3

Kiedy wszystko już się ze sobą połączy, stopniowo dolewamy bulion, dzięki temu mięso będzie puszyste.

Krok 4

Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowywujemy na stolnicy/desce, i wykrawamy dość duże krążki. Wkładamy do każdego krążka farsz i zwijamy w sakiewki . Gotujemy w osolonej wodzie przez około 3-4 minuty od momentu jak wypłyną.

Dobra praktyka

Jeśli nie wiesz jak zawinąć pierożki, znajdziesz sporo filmików na ten temat na YouTube.