Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Chleb bananowy - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Przekąski

Krok 1

Dobra praktyka

Rozgrzewamy piekarnik do 165°C (możemy użyć funkcji z termoobiegiem)

Krok 2

Ubijamy jajka z ksylitolem i wanilią na puch (ok 10 minut).

Krok 3

Powoli wlewamy olej i śmietanę (mikser na małych obrotach).

Krok 4

Dodajemy do masy zblendowane banany, wsypujemy powoli przesianą mąkę wymieszaną z sodą i mieszamy na najmniejszych obrotach.

Krok 5

Dodajemy orzechy i pestki, całość mieszamy łyżką.

Dobra praktyka

Ciasto jest idealne do 2 keksówek o wymiarach 10x20

Krok 6

Wlewamy ciasto, posypujemy np. płatkami migdałowymi. Pieczemy ok 55 minut. Smacznego!