Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Chleb typu ProBody - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Przekąski

chleb

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz siemienia i ziaren wrzucamy do miski i blendujemy.

Krok 2

Następnie wsypać siemię lniane, ziarna i wymieszać łyżką.

Krok 3

Ciasto wykładamy do keksówki, posypujemy sezamem i pestkami dyni.

Krok 4

Odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu

Dobra praktyka

Nie zapomnij przykryć ciasta ściereczką!

Krok 5

Po tym czasie wkładamy formę do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika, pieczemy przez 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze przez 30 minut.