Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Ciastka owsiane z bakaliami - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Przekąski

Krok 1

W dużej misce, masło ucieramy z ksylitolem, dodając jajko, miód, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i płatki owsiane.

Krok 2

Kiedy wszystko się ze sobą wymiesza i połączy, należy dosypać do mieszanki ziarna słonecznika, sezam, rodzynki, pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie i czekoladę.

Krok 3

Formujemy ciastka (wielkość dowolna), jednak mniejsze szybciej się upieczą.

Krok 4

Przygotowane ciastka przekładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.

Dobra praktyka

Piecz ciastka w piekarniku nagrzanym na 180 stopni, przez około 10-15 minut.