Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Ciasto czekoladowe - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Na słodko

Krok 1

Masło rozpuszczamy w garnku na wolnym ogniu. Pilnujemy, aby się nie przypaliło.

Krok 2

Do miski przesiewamy mąkę pszenną, wbijamy jajko, wsypujemy sodę oczyszczoną, cynamon, ksylitol i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy.

Krok 3

Kiedy wszystkie składniki się połączą, dolewamy roztopione masło i ponownie mieszamy, w celu połączenia się składników.

Krok 4

Gotową masę przekładamy do podłużnej formy na ciasto (może być foremka do keksu), wyłożonej papierem do pieczenia.  Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 60 minut – sprawdzając co jakiś czas czy jest gotowe.

Dobra praktyka

Kiedy ciasto się upiecze posmaruj je z góry dżemem porzeczkowym.