Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Ciasto marchewkowe - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Na słodko

Krok 1

Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Orzechy włoskie kroimy na małe kawałki.

Dobra praktyka

Piekarnik nastawiamy na 180°C

Krok 3

Jajka ubijamy mikserem z cukrem waniliowym i ksylitolem przez ok. 3 minuty. Następnie, powoli dolewamy olej. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.

Krok 4

Następnie dodajemy cynamon oraz ewentualnie przyprawę do piernika. Na końcu wsypujemy odciśniętą marchewkę i orzechy, i mieszamy ostatni raz.

Krok 5

Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-55 min.