Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Fasolka po bretońsku

Kategoria: Obiady
Krok 1

Pokrój boczek, cebulę i paprykę w kostkę. Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.

Krok 2

Odsącz fasolę z zalewy, aby móc ją wrzucić na patelnię. Dodaj ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Rosołu z kury Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.

Krok 3

Dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku.

Dobra praktyka

Podawaj z chlebem.