Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Filet z kurczaka w panierce z otrębami owsianymi

Kategoria: Obiady
Krok 1

Mięso oczyścić, opłukać i podzielić na kawałki.

Krok 2

Do miski wsypać szklankę otrębów pszennych oraz dodać wszystkie przyprawy i zioła – dokładnie wymieszać ze sobą.

Dobra praktyka

Można dodać także łyżeczkę przyprawy do mięs.

Krok 3

Do miski/ na talerz wbić jajko i roztrzepać z odrobiną soli.

Krok 4

Kawałki kurczaka zamoczyć w jajku, a następnie oprószyć otrębami pszennymi.

Krok 5

Mięso smażyć na rozgrzanej patelni z dowolnym olejem. Smażyć, aż do uzyskania złocistego koloru z każdej strony.

Dobra praktyka

Podawać z ulubionymi dodatkami.