Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Galaretka wieprzowa - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Do dużego garnka przekładamy mięso i zalewamy wodą. Dodajemy obrane warzywa, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, ziarenkami smaku vegettą i magii. Gotujemy przez około 3 godziny, aby mięso zmiękło.

Krok 2

Przecedzamy mięso i marchewkę, a następnie oczyszczamy wywar przy pomocy sitk (przelewamy do innego garnka).

Krok 3

Następnie mięso oddzielamy od kości i drobno kroimy. Natomiast marchew kroimy w drobną kostkę. W niewielkich miseczkach układamy mięso i pokrojoną marchew. Do wywaru dodajemy 4 łyżki żelatyny i zalewamy salaterki powstałą mieszanką. Dodajemy natkę pietruszki i odstawiamy, aby galaretka zastygła.