Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Galaretka z kurczaka

Kategoria: Obiady
Krok 1

Udka z kurczaka należy oczyścić i opłukać. Następnie należy przełożyć je do garnka i zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu.

Krok 2

Marchew i seler obieramy, płuczemy i kroimy na talarki bądź w kostkę. Zieloną część pora i natkę pietruszki płuczemy i związujemy razem sznurkiem, a cebulę obieramy i pozostawiamy w całości.

Krok 3

Kiedy mięso się ugotuje, do garnka wrzucamy warzywa, doprawiamy pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i odrobiną przyprawy Kucharek.

Dobra praktyka

Wywar gotujemy około 2 godzin.

Krok 4

Po dwóch godzinach odcedzamy mięso i warzywa. Wywar przecedzamy i dodajemy do niego około 7 łyżek żelatyny spożywczej w proszku.

Krok 5

Mięso kroimy (bez skóry) i rozdzielamy do miseczek. Dodajemy marchew, pietruszkę i ugotowane jajko, a następnie zalewamy wywarem.

Dobra praktyka

Gotowe galaretki wkładamy do lodówki.