Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Grochówka - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Boczek włożyć do dużego garnka, zalać wodą tak, aby został cały pokryty, a następnie gotować na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Dobra praktyka

W międzyczasie namocz groch w osobnym naczyniu zalewając go wodą.

Krok 2

Marchew, seler, por należy obrać ze skórki i opłukać, a następnie przełożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Całość zagotować.

Krok 3

Kiedy warzywa się zagotują należy namoczony wcześniej groch dodać do gotującej się zupy.

Krok 4

Cebule obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę , a także boczek gotowy już z pierwszego kroku przepisu. Całość wrzucamy na patelnie i smażymy bez dodatku tłuszczu.

Krok 5

Obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę ziemniaki, a następnie dodajemy je do gotującego się grochu. To samo robimy z wcześniej już ugotowanymi warzywami (marchew, seler i por). Dodajemy przyprawy i gotujemy zupę przez następne 15 minut.

Krok 6