Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Gulasz wołowy

Kategoria: Obiady
Krok 1

Cebulę siekamy w piórka bądź kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa podsmażamy na patelni na oliwie z oliwek.

Krok 2

Kiedy cebula z czosnkiem się podsmażą, dodajemy na patelnie pokrojoną w kostkę wołowinę i smażymy około 10 minut, mieszając. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.

Dobra praktyka

W czasie smażenia mięso podlewamy wodą, aby nie było suche.

Krok 3

Kiedy mięso się przesmaży, podlewamy je wodą i pod przykryciem gotujemy aż do miękkości i przyprawiamy solą i pieprzem.

Dobra praktyka

Do mięsa można dolać odrobinę wina czerwonego wytrawnego.