Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Kapusta biała gotowana

Kategoria: Obiady
Krok 1

Myjemy i osuszamy kapustę, a następnie drobno siekamy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, aby ją ugotować (do czasu aż będzie miękka).

Krok 2

W czasie, kiedy kapusta się gotuje, obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z koperkiem.

Krok 3

Kiedy kapusta będzie już miękka, odcedzamy ją z wody, wrzucamy do garnka (bez wywaru). Dodajemy pokrojoną cebulę, koperek, oliwę z oliwek, ocet winny, a także doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kapustę należy przemieszać, aby wszystkie przyprawy dokładnie się ze sobą połączyły.