Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Kapusta zasmażana - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Kapustę kiszoną należy odsączyć z nadmiaru wody, a następnie poszatkować na mniejsze kawałki.

Krok 2

Następnie kapustę wrzucamy do dużego garnka i zalewamy wrzątkiem, tak, aby woda przykryła całą kapustę.

Krok 3

Kroimy cebule w kostkę i dodajemy do gotującej się kapusty kiszonej. Przyprawić do smaku solą, oliwa z oliwek, liściem laurowym, ziarnami ziela angielskiego i świeżo zmielonym pieprzem lub pieprzem w ziarnach.

Krok 4

Kapustę gotować przez 45 minut na niewielkim ogniu, do czasu aż będzie wystarczająco miękka.

Krok 5

Następnie należy zrobić zasmażkę. Na rozgrzaną patelnie należy dodać łyżkę masła i dwie łyżki mąki. Kiedy wszystko zgęstnieje i dokładnie się wymiesza należy dodać 2 łyżki wody z kapusty, a następnie przelać całość do gotującej się kapusty. Doprawić całość do smaku solą i pieprzem.