Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Kotleciki z kaszy jaglanej i jajek - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną. Jednak najpierw wsyp ją do sitka, przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem. Dzięki temu nie będzie gorzka w smaku.

Krok 2

Do garnka wlej 1 i 1/4 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj kaszę jaglaną i gotuj przez 10 minut.  Dopraw kaszę solą i wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Ugotowane jajka pokrój w kostkę. Następnie przełóż do miski, dodaj łyżkę masła, surowe jajko, kaszę jaglaną, a także posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku obficie pieprzem i solą.

Krok 4

Z jednolitej już masy, należy uformować niewielkie kotleciki.

Krok 5

Uformowane już kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, do czasu kiedy się zarumienią.