Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Kotlety mielone z indyka - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Niewielką cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Smażyć przez około 4 minuty.

Krok 2

Na patelnię dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę suszonego tymianku, a także kilka listków posiekanej natki pietruszki. Zmieszać razem z mięsem mielonym z indyka.

Krok 3

Zmielone mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać jajko i bułkę tatrą – bardzo dokładnie wymieszać.

Krok 4

Uformować 5 kotlecików, a następnie obtoczyć je delikatnie w bułce tartej i położyć na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek lub masłem.

Krok 5

Kotlety smażyć przez około 3 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.