Kotlety mielone z indyka
Kategoria: Obiady
Krok 1
Niewielką cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Smażyć przez około 4 minuty.
Krok 2
Na patelnię dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę suszonego tymianku, a także kilka listków posiekanej natki pietruszki. Zmieszać razem z mięsem mielonym z indyka.
Krok 3
Zmielone mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać jajko i bułkę tatrą – bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 4
Uformować 5 kotlecików, a następnie obtoczyć je delikatnie w bułce tartej i położyć na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek lub masłem.
Krok 5
Kotlety smażyć przez około 3 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.