Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Kotlety mielone

Kategoria: Obiady
Krok 1

Zamoczyć kajzerkę, bądź inną bułkę (najlepiej czerstwą) w wodzie i odstawić na 10 minut.

Krok 2

Pokroić cebulę w drobną kosteczkę. Przygotować dużą miskę i włożyć do niej mięso mielone, rozbić jajko, przełożyć cebulę, dodać odsączoną z wody bułkę, a także doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać poprzez ugniatanie składników.

Krok 3

Rozgrzać olej na patelni. Uformować kotlety i smażyć z dwóch stron, przez około 10 minut.

Dobra praktyka

Kotlety można usmażyć także na maśle klarowanym.