Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Krem z pieczarek - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Pieczarki obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki – ogonki i kapelusze.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę lub w piórka i przesmaż na rozgrzanej oliwą z oliwek patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i przesmaż razem z cebulą doprawiając warzywa solą i pieprzem.

Krok 3

Obierz ze skórki ziemniaki, opłucz i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Zagotuj bulion w dużym garnku i dodaj pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Gotuj do czasu aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 5

Do gotujących się ziemniaków w bulionie dodaj przesmażoną cebulę i pieczarki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.  Gotuj wywar wraz z warzywami przez około 5-7 minut, a następnie blenderem zmiksuj całą zupę na jednolity krem.

Dobra praktyka

Zupę podawaj z natką pietruszki.