Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Leczo warzywne

Kategoria: Obiady
Krok 1

Czosnek przecisnąć przez praskę, następnie pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć wszystko razem na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Następnie dodać papryczkę chili w całości i smażyć przez 5 minut na niedużym ogniu, co chwilę mieszając.

Krok 2

Oczyść paprykę z nasion i pokój w niewielką kostkę. Następnie dodaj paprykę na patelnie. Następnie pokrój cukinię i także dodaj ją na patelnie równocześnie zwiększając ogień.

Krok 3

Dodaj łyżkę oliwy z oliwek, a także pokrojonego w plasterki bakłażana. Jeśli bakłażan ma twarda skórę należy go obrać i oczyścić. Smaż wszystko przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i usunąć pestki. Następnie pokrój je w kostkę i wrzuć do warzyw razem z miąższem. Dodaj koncentrat pomidorowy lub passatę, paprykę w proszku, a także oregano. Wszystko dopraw do smaku ksylitolem i gotuj przez 5 minut mieszając. Jeśli leczo jest zbyt gęste dolej wody.