Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Łosoś w sosie koperkowym - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Pierwszym krokiem do przyrządzenia łososia będzie zrobienie sosu.  Przygotowanie sosu wymaga rozpuszczenia kostki rosołowej drobiowej w 500 ml wody i zagotowania. Do wywaru należy dodać odrobiny pieprzu, soli,  śmietany, mąki a także posiekanego koperku.

Dobra praktyka

Mieszaj sos, aż zgęstnieje.

Krok 2

Przed upieczeniem łososia umyj go i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny, posól, dopraw pieprzem i odstaw na około 40 minut do lodówki.

Krok 3

Po wyciągnięciu łososia z lodówki, należy usmażyć go na maśle i zalać sosem.