Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Makaron z pesto z bazylii - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Gotujemy makaron penne w lekko osolonej wodzie, al dente.

Krok 2

Przecedzamy makaron, odlewając wcześniej pół szklanki osolonej wody z makaronu, która przyda nam się w późniejszym etapie.

Krok 3

Do naczynia do blendowania dodajemy po kolei: bazylię, orzechy nerkowca, parmezan, czosnek, oliwę z oliwek, a także pieprz i sól.  Powoli blendujemy w celu uzyskania jednolitej masy.

Dobra praktyka

Zachowaj kilka listków bazylii i odrobinę parmezanu w celu udekorowania dania.

Krok 4

Kiedy składniki zostaną ze sobą połączone, stopniowo dodajemy osoloną wodę z gotowanego makaronu w celu uzyskania odpowiedniej gęstości pesto.

Dobra praktyka

Jeśli uważasz, że pesto ma odpowiednią gęstość nie dodawaj całej wody, aby nie było zbyt rzadkie.