Makron penne z kurczakiem i pieczarkami
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami, w osolonej wodzie.
Obierz pieczarki ze skórki i pokrój na talarki. Następnie surową pierś z kurczaka oczyść ze zbędnych części i pokrój w niedużą kostkę. Pierś pokrój w niedużą kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek i dołóż masło (poczekaj aż się rozpuści). Dodaj pokrojone pieczarki i podsmaż na oliwie, aż lekko zaczną się złocić. Zdejmij z patelni i odłóż na bok.
Na tej samej patelni rozgrzej resztę oliwy i przyrządź pierś z kurczaka, aż nabierze złotego koloru. Dodaj trochę pieprzu do smażenia.
Do kurczaka dodaj zawartość słoiczka pesto i podgrzej razem z kurczakiem. Dodaj także podsmażone pieczarki i całość wymieszaj.
Ugotowany makaron odcedź i zachowaj około 1/3 szklanki wody y gotowania. Dodaj makaron do kurczaka i pieczarek, a następnie dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę wody z gotowania, aby makaron nie był zbyt gęsty.
Podawaj z tartym parmezanem.