Mus truskawkowo -malinowy z domowa granolą
Kategoria: Na słodko
Krok 1
Kawę zbożową dodajemy do połowy jogurtu i dodajemy 2 łyżeczki ksylitolu. Miksujemy, wkładamy na kilkanaście minut do zamrażarki.
Krok 2
Resztę jogurtu blendujemy z malinami, dosładzamy ksylitolem do smaku.
Krok 3
Truskawki blendujemy, jeżeli czujemy taką potrzebe – dosładzamy.
Krok 4
Płatki owsiane i posiekane orzechy prażymy na suchej patelni dodając pod koniec miód, mieszamy, prażymy jeszcze chwilę, zostawiamy do ostygnięcia i łamiemy na małe kawałki (granola).
Krok 5
Do szklanki wsypujemy granolę, dodajemy delikatnie przymrożony jogurt kawowy, mus malinowy, mus truskawkowy i posypujemy granolą.