Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pieczeń rzymska

Kategoria: Obiady
Krok 1

Obrać zielone liście pora, następnie białą i jasnozieloną część przekroić pół, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w talarki. Czosnek pokroić w kostkę lub przecisnąć przez praskę. Poszatkowanego pora i czosnek wrzucić na patelnie i zeszklić na maśle i oleju.

Krok 2

Rozrobić w misce mięso mielone, dodać pora z czosnkiem, a także posiekaną natkę pietruszki. Następnie dodać surowe jajko, 5 łyżek bułki tartej, starty chrzan, dwie łyżeczki sosu sojowego i słodką paprykę w proszku. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Dodac pieprz i sól do smaku.

Krok 3

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę keksową posmarować oliwą i posypać bułką tartą. Wyłożyć połowę mieszanki mięsnej, na środku ułożyć ugotowane jajka na twardo. Wierzch pieczeni posmarować musztardą, a następnie piec przez 50 minut.