Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pieczony karp z warzywami

Kategoria: Obiady
Krok 1

Filety z karpia dokładnie umyj, a następnie osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Cebulę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Karpia należy z obu stron posypać przyprawami ( sól, pieprz)

Krok 4

Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Następnie na filetach układamy wcześniej starte warzywa.

Krok 6

Dodajemy także liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w kulkach, aby nadać rybie wyrazistego smaku.

Krok 7

Karpia polewamy oliwą z oliwek (3 łyżki), a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni Celsjusza i pieczemy 25 minut.

Krok 8

Kiedy ryba będzie gotowa do podania, skrapiamy ją dodatkowo sokiem z cytryny.