Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Kategoria: Obiady
Krok 1

Mąkę pszenną przesiej do miski, na stół lub na stolnicę. Zrób w niej niewielkie wgłębienie do którego dodaj masło, sól i jajko. Kolejno dolewaj ciepłą wodę i wyrabiaj ciasto przez 10 minut. Następie przykryj ściereczką i odstaw na około 15 minut. W międzyczasie przygotuj farsz.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, następnie podsmaż ją na rozgrzanym oleju do czasu aż się zeszkli.

Krok 3

Ugotuj kasze gryczaną w osolonej wodzie. Następnie dodaj podzielony na mniejsze kawałki twaróg półtłusty, lub taki który lubisz, dodaj do tego podsmażoną wcześniej cebulę.  Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gotowe ciasto należy podzielić na dwie części. Obie części rozwałkować i wykroić kółka przy pomocy szklanki. Na każdym z kółek umieść po łyżce farszu, a następnie zalep ciasto, tak, aby farsz nie wypłynął podczas gotowania.

Krok 5

Zalepione pierogi wrzucaj partiami do wrzącej osolonej wody i gotuj przez około 3 minuty.