Pierś z kurczaka w panierce
Piersi z kurczaka należy oczyścić ze zbędnych części, a następnie opłukać i osuszyć. Następnie rozbijamy piersi z kurczaka, delikatnie, aby się nie porwały.
Kolejno przyprawiamy rozbite piersi z kurczaka z obu stron, przy pomocy świeżo zmielonego pieprzu i przyprawy do mięs lub Vegetty.
Na talerzu głębokim rozbijamy jajko i rozbełtujemy na jednolita masę. Następnie każdą z piersi z kurczaka maczamy w jajku.
Kolejno, każdą pierś z kurczaka należy obtoczyć w mące i bułce tartej. Ilość mąki i bułki tartej jest indywidualna. Jeśli na mięsie zostanie dużo bułki tartej, należy otrzepać mięso ze zbędnej ilości produktu.
Rozgrzej dwie łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Piersi z kurczaka należy smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron, do czasu, aż mięso się zarumieni i przybierze ładny, złocisty kolor.