Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pierś z kurczaka w panierce

Kategoria: Obiady
Krok 1

Piersi z kurczaka należy oczyścić ze zbędnych części, a następnie opłukać i osuszyć. Następnie rozbijamy piersi z kurczaka, delikatnie, aby się nie porwały.

Krok 2

Kolejno przyprawiamy rozbite piersi z kurczaka z obu stron, przy pomocy świeżo zmielonego pieprzu i przyprawy do mięs lub Vegetty.

Krok 3

Na talerzu głębokim rozbijamy jajko i rozbełtujemy na jednolita masę. Następnie każdą z piersi z kurczaka maczamy w jajku.

Krok 4

Kolejno, każdą pierś z kurczaka należy obtoczyć w mące i bułce tartej. Ilość mąki i bułki tartej jest indywidualna. Jeśli na mięsie zostanie dużo bułki tartej, należy otrzepać mięso ze zbędnej ilości produktu.

Dobra praktyka

Rozgrzej dwie łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.

Krok 5

Piersi z kurczaka należy smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron, do czasu, aż mięso się zarumieni i przybierze ładny, złocisty kolor.