Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pikantne papryczki z nadzieniem serowym

Kategoria: Obiady
Krok 1

Papryczki należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie odcinamy ogonki i wydrążamy gniazda nasienne wraz z pestkami.

Krok 2

Gotowe czerwone papryczki przekładamy do głębokiego garnka i zalewamy je wodą z dodatkiem octu. Gotujemy papryczki przez kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 3

W osobnym naczyniu, misce lub salaterce mieszamy serek śmietankowy wraz z bazylią i oregano. Kolejno nadziewamy papryczki przygotowanym serkiem.

Krok 4

Gotowe papryczki nadają się od razu do zjedzenia bądź do zamarynowania w słoiku. Wystarczy poprzekładać papryczki do słoika, a następnie przelać olej wraz z czosnkiem do papryczek i zakręcić.