Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pulpety z indyka na parze - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Mięso z indyka przygotować tak jak na kotlety mielone – rozdrobnić w misce.

Krok 2

Cebulę  pokroić w drobną kostkę, przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do mięsa.

Krok 3

Następnie dodać do mięsa resztę składników (przyprawy, jajka i odrobinę bułki tartej) – wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Uformować kulki o średnicy 2cm i ułożyć na dolnym poziomie w parowarze – gotować przez około 45 minut.

Dobra praktyka

arowar można zastąpić wkładką do gotowania na parze lub zwykłym sitkiem, ustawionym na garnku z wodą i przykrytym pokrywką.