Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Pulpety z indyka w sosie śmietanowym z ziemniakami i brokułem

Kategoria: Obiady
Krok 1

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie  i odcisnąć. Dodać rozdrobnione mięso z indyka, posiekaną cebulę w kostkę oraz majeranek i przyprawę do mięs. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę.

Krok 2

Następnie formować małe klopsiki i układać w formie do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Do 100 ml śmietany dodaj startą mozarellę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Klopsiki piecz przez 10 minut w temperaturze 190 stopni. Wyjmij z piekarnika, a następnie zalej klopsiki sosem  pozostaw do pieczenia na 20 minut.

Krok 5

Kolejnym krokiem jest przygotowanie ziemniaków. Ziemniaki należy obrać ze skórki, opłukać przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie.

Krok 6

Kiedy ziemniaki będą się gotować można przejść do przygotowania brokuła. Brokuła należy dokładnie umyć i osuszyć. Następnie porozdzielać różyczki i gotować w osolonej wodzie przez około 5/10 minut. Po ugotowaniu należy odcedzić brokuła z wody.

Krok 7

Kiedy ziemniaki będą gotowe, należy wyłożyć je na talerz, dodać brokuły i pulpety. Całość oblać sosem grzybowym.