Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Rolada wołowa

Kategoria: Obiady
Krok 1

Mięso na rolady rozbić tłuczkiem i uformować owalne plastry. Każdy kawałek doprawić solą i pieprzem, a także posmarować z jednej strony lekko musztardą. Następnie położyć, pokrojony w kostkę boczek, cebulę i ogórek.

 

Krok 2

Zwinąć rolady w rulon i obwiązać bawełnianą nicią. W dużym garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim rolady, kiedy się zrumienią podlewać od czasu do czasu wodą, aby nie wyschły. Kiedy rolady będą już miękkie odstawić do ostudzenia.

Krok 3

Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie, tak, aby nie powstały grudki. Następnie, wlać do sosu z rolad i pogotować aż zgęstnieje. W razie potrzeby dodać gęstej śmietany.