Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Rosół z kurczaka - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Całego, surowego kurczaka należy pokroić na części – szyję, skrzydełka, uda, piersi i korpus.

Krok 2

Mięso dokładnie opłukać, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Posolić i zagotować na średnim ogniu.

Krok 3

Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu pod lekko uchyloną pokrywą przez około 2 godziny.

Krok 4

W międzyczasie przygotować warzywa: marchewkę, pietruszkę i selera obrać. Cebulę, pora i natkę opłukać.

Krok 5

Warzywa włożyć do rosołu i zagotować. Dodać przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy i czarny pieprz. Zmniejszyć ogień i gotować  przez około 1 i 1/2 godziny.