Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Sajgonki z kapustą kiszoną i grzybami MUNG

Kategoria: Przekąski
Krok 1

Kapustę kiszoną przełożyć do garnka i zalać zimną wodą, tak aby przykryła cała kapustę. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, następnie odcedzić kapustę z wody, ostudzić i poszatkować na drobne kawałki.

Krok 2

Papier ryżowy należy zamoczyć w ciepłej wodzie, do czasu aż będzie elastyczny. Kiedy odsączymy papier, należy go położyć na ściereczce, aby ni e przykleił się do blatu lub stołu.

Dobra praktyka

Każdy papier ryżowy mocz osobno, aby się nie skleiły.

Krok 3

Pokrojoną marchewkę i grzyby MUNG, a także porcję kapusty kiszonej ułóż na papierze ryżowym i zawijaj w ruloniki.

Dobra praktyka

Najpierw należy zawinąć boki a później spód papieru ryżowego.

Krok 4

Zawinięte sajgonki należy smażyć na łyżce oleju słonecznikowego lub rzepakowego.