Sałatka jarzynowa z majonezem
Kategoria: Obiady
Krok 1
Umyć i ugotować warzywa: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, tak, aby się nie rozgotowały. Następnie ugotować jajko na twardo w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Ugotowane warzywa i jajka, odstawiamy na chwile do przestudzenia. Następnie kroimy warzywa i jajka w kostkę i przekładamy do dużej miski.
Krok 3
Dodatkowo do miski dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a także jabłko i ogórki konserwowe.
Krok 4
Do miski dodajmy także puszkę groszku i kukurydzy konserwowej, i czosnek przepuszczony przez praskę, bądź drobno pokrojony w kosteczkę.
Krok 5
Następnym krokiem jest dodanie do składników majonezu, doprawienie pieprzem i solą i musztardą do smaku, a także dokładne wymieszanie wszystkich składników.