Sałatka z kaszą bulgur i kurczakiem
Szklankę kaszy bulgur przesypujemy do średniej wielkości garnka, a następnie zalewamy dwoma szklankami zimnej wody w celu ugotowania kaszy. Dodajemy 2 szczypty soli i gotujemy przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Kaszę, po ugotowaniu odcedzamy.
Surową pierś z kurczaka oczyszczamy i płuczemy pod zimną wodą, a następnie kroimy w kostkę i doprawiamy solą, pieprzem i zmielony curry. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy oliwek przekładamy kurczaka i smażymy do uzyskania złotego koloru.
Seler naciowy kroimy paski lub w kostkę, następnie ananasa kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy pieprzem i solą,k dodajemy majonez i mieszamy wszystko razem. Sałatkę odstawiamy do lodówki, aby wszystko się ze sobą połączyło.