Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i cynamonem - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Ziemniaki kroimy na ćwiartki. Nie musimy ich obierać. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia układamy ziemniaki, kalafiora i czosnek.

Krok 2

W miseczce mieszamy oliwę z cynamonem, pieprzem i rozmarynem. Polewamy oliwą warzywa.

Dobra praktyka

Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut, aż warzywa się zarumienią.

Krok 3

Na talerzu układamy ziemniaki, kalafiora i kilka obranych ząbków pieczonego czosnku. Posypujemy serem fetą, oliwkami, szczypiorkiem i koperkiem. Dekorujemy kaparami i pestkami granatu.