Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Schab duszony w sosie własnym

Kategoria: Obiady
Krok 1

Schab bez kości należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, bądź ściereczką. Po wykonaniu tych czynności należy pokroić schab na plastry ok 2 cm. Mięso tłuczemy lekko tłuczkiem z dwóch stron i podsmażamy przez chwilę. Następnie przekładamy do garnka.

Krok 2

Mięso zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Kiedy mięso zacznie się gotować dodajemy kostkę rosołowa i vegettę. Mięso dusimy pod przykryciem na małym ogniu, do czasu aż zmięknie.

Krok 3

Następnie do niewielkiej ilości wody dodajemy mąkę i całość wlewamy do duszącego się mięsa. Dusimy jeszcze przez chwilę.