Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Schab pieczony

Kategoria: Obiady
Krok 1

Schab podzielić na plastry, opłukać wodą i osuszyć. Następnie natrzeć czosnkiem, lub zrobić niewielkie dziurki w każdym z kawałków i włożyć do dziurek czosnek.

Krok 2

Dodatkowo natrzeć mięso majerankiem, kminkiem i tymiankiem, a także solą i pieprzem. Przełożyć schab do miski, dodać dwie łyżki oliwy i odstawić na około dwie godziny, aby smaki się przegryzły.

Dobra praktyka

Rozgrzać piekarnik na 180 stopni, przed samym pieczeniem mięsa.

Krok 3

Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać 200 ml wody i piec przez 2 godziny, od czasu do czasu podlewając mięso wodą.