Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Schab w sosie chrzanowo – musztardowym

Kategoria: Obiady
Krok 1

Plastry schabu rozbijamy, tak jak na kolety schabowe. Kolejno nacieramy je solą, pieprzem, papryka słodką, a także ziołami prowansalskimi. Ostawiamy na 30 minut.

Krok 2

Następnie schab podsmażamy, aż się zarumieni z obu stron. Plastry przekładamy z patelni, a do powstałego tłuszczu ze smażenia schabu wlewamy 250 ml bulionu i dodajemy chrzan, a także musztardę i wszystko dokładnie razem mieszamy ze sobą.

Krok 3

Kolejno mieszamy śmietanę z mąką i dodajemy do bulionu energicznie mieszając. Sos  gotujemy przez minutę, aż do zgęstnienia.

Krok 4

Następnie przekładamy plastry schabu i dusimy je w sosie pod przykryciem około 30 minut.