Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Sernik złote łzy - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Na słodko

Krok 1

Margarynę, 4 żółtka, 3 łyżki ksylitolu, mleko i  proszek do pieczenia zmieszać ze sobą na jednolitą masę. Wszystko posiekać nożem i zagnieść ciasto.

Krok 2

Ksylitol i żółtka zmiksować przy pomocy robota kuchennego, następnie dodać pół szklanki oleju, miksować do uzyskania jednolitej masy. Kolejno dodać twaróg sernikowy, mleko i na samym końcu budyń śmietankowy. Zmiksować wszystko razem.

Krok 3

Zagniecione ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę, a następnie dodać masę serową. Pice w piekarniku, w temperaturze 170 stopni, przez ok 30/40 minut. Po 20 minutach pieczenia wyjąć sernik i oblać go pianą ubitą na sztywno z cukrem i aromatem waniliowym – piec do 40 minut.