Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Śledzie marynowane - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Przekąski

Krok 1

Płaty śledziowe należy umyć i przesuszyć ręcznikiem kuchennym lub pergaminem.

Krok 2

Pokroić cebule w plasterki lub talarki.

Krok 3

Do dużego garnka wlać wodę, ocet winny, olej a także pokrojoną cebulę i ksylitol. Zalewę podgotować przez około 10 minut.

Krok 4

Następnie do zalewy dodać ziele angielskie, liść laurowy, a także pieprz (najlepiej w ziarnach). Gotować przez kolejne 3 minuty.

Dobra praktyka

Zalewę po ugotowaniu należy ostudzić zanim przelejemy ją do słoika.

Krok 5

Kawałki śledzi powkładać do słoika, a następnie zalać zimną zalewą i wstawić do lodówki.