Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Sos grzybowy

Kategoria: Obiady
Krok 1

Podgrzybki lub inne grzyby dokładnie oczyść i opłucz. Pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę oliwy i dwie łyżki masła. Posikaj cebulę w kostkę, a następnie dodaj na patelnie i zeszklij na małym ogniu, aby się nie przypaliła. Do cebuli dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek – smaż około minuty.

Krok 3

Do całości dodaj łyżkę masła i pokrojone wcześniej grzyby, smaż przez 4 minuty na większym ogniu. Następnie dodaj pół szklanki wody i duś grzyby, aż zmiękną.

Krok 4

Kolejno wlej śmietanę, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Dodaj pieprz i sól. Całość gotuj, aż zgęstnieje.