Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Spaghetti carbonara - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Makaron ugotować al dente, w osolonej wodzie.

Krok 2

Następnie, na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę do takiego stopnia aż się zarumieni. Dodać stopniowo natkę pietruszki i czosnek.

Dobra praktyka

W międzyczasie rozbić dwa jajka w osobnym naczyniu (może to być talerz) i roztrzepać widelcem.

Krok 3

Do składników na patelni dodać makaron i połowę porcji parmezanu i przyprawić pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać składniki.

Krok 4

Na koniec makaron polać roztrzepanymi jajkami, w taki sposób aby się nie ścięły, tylko spowodowały, że makaron zgęstnieje.

Dobra praktyka

Posypać makaron resztką parmezanu