Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Szarlotka jaglana z cynamonem - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Na słodko

Krok 1

Kaszę, ksylitol, mąki mieszamy dokładnie. Masa będzie dość gęsta.

Krok 2

Jabłka ścieramy na grubej tarce i mieszamy z sokiem z cytryny i cynamonem.

Krok 3

Masę jaglaną dzielimy na dwie części (1/3 i 2/3). Blaszkę o średnicy 22cm wykładamy papierem do pieczenia.

Krok 4

Spód wykładamy większą częścią ciasta, układamy na niej jabłka następnie pozostałą część ciasta z kaszy jaglanej.

Krok 5

Górę posypujemy ksylitolem i układamy plastry masła. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.