Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Udko z kurczaka pieczone

Kategoria: Obiady
Krok 1

Mięso należy opłukać i usunąć zbędne ścinki.

Krok 2

Do miski wlewamy olej, wsypujemy przyprawę do kurczaka, zioła prowansalskie i marynujemy udka, zostawiając je w misce na 30 minut.

Krok 3

Kiedy udka z kurczaka już się zamarynują, wykładamy je na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

Krok 4

Przed włożeniem do piekarnika mięso można skropić odrobiną oleju. Mięso pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Dobra praktyka

Aby skórka była chrupiąca, wyłącz piekarnik na koniec pieczenia i pozostaw udka w środku na około 10/15 minut.