Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Uszka z mięsem - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Ugotować mięso w osolonej wodzie i zmielić na maszynce do mielenia mięsa.

Krok 2

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek – dodać do mięsa.

Krok 3

Do miski, bądź na stolnicę wysypać mąkę (około 90 dag), dodać wody, oleju i wyrobić ciasto.

Dobra praktyka

Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodaj mąki.

Krok 4

Po wyrobieniu ciasta, należy je rozwałkować i wykroić kółka z ciasta przy pomocy niedużej szklanki. Do wykrojonych kółek włożyć wcześniej przygotowany farsz, zalepić i ułożyć na talerzu.

Dobra praktyka

Talerz posyp mąką, aby uszka nie się nie przykleiły.

Krok 5

Gotowe uszka wrzucić do gorącej osolonej wody i gotować przez około 5/8 minut.