Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Wątróbka drobiowa smażona

Kategoria: Obiady
Krok 1

Wątróbkę drobiową płuczemy pod bieżącą wodą, następnie oczyszczamy z błon i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Kroimy cebulę na piórka i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Kiedy cebula się zeszkli należy przełożyć ją do innego naczynia, np. miski.

Krok 3

Na patelni, na której smażyliśmy cebulę wylewamy olej i przekładamy wątróbkę obtoczoną w mące, smażymy do czasu, aż do miękkości mieszając.

Krok 4

Kiedy wątróbka już się przesmaży, należy odlać większość tłuszczu i dodać wcześniej podsmażoną cebulkę. Doprawić do smaku i gotowe.