Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zapiekanka z serem i pieczarkami

Kategoria: Przekąski
Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki, bądź ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki podsmażyć w rondlu lub na patelni.

Dobra praktyka

Dopraw pieczarki solą.

Krok 2

Bagietki należy przekroić na pół i posmarować ketchupem.

Krok 3

Ser mozarella ścieramy na tarce o dużych oczkach, a szczypiorek szatkujemy.

Krok 4

Na bagietkę nakładamy podsmażone pieczarki i posypujemy je serem mozarella.

Krok 5

Gotowe zapiekanki wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Kiedy ser się zarumieni bagietki są gotowe.

Dobra praktyka

Posyp gotową bagietkę szczypiorkiem.