Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zrazy ze schabu wieprzowego - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Schab dzielimy na plastry, które następnie rozbijamy (tak jak na kotlety schabowe). Doprawiamy mięso przyprawą do mięs, pieprzem i solą.

Krok 2

Kroimy boczek wędzony i ogórki w plastry, a następnie układamy po jednym plastrze boczku i ogórka na każdy kawałek mięsa. Zawijamy każdy kawałek schabu w rulon i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy sznurkiem, aby mięso się nie rozwinęło.  Robimy tak z każdym kawałkiem schabu.

 

Krok 3

Na dość dużej patelni rozgrzewamy olej, a następnie układamy zawinięte kawałki mięsa i smażymy do uzyskania złocistego koloru.

Krok 4

Kiedy zrazy już się usmażą przekładamy je do garnka i zalewamy wodą, tak aby mięso było przykryte. Dodajemy dwie kostki rosołowe, liście laurowe i ziele angielskie. Następnie gotujemy wszystko razem.